Crear empresa en xarxa

Ponente
Rosaura Alastruey
Directora de Projectes TIC – Hubbik – Universitat Oberta de Catalunya
Barcelona – Espanya

descarga

Rosaura Alastruey és pionera en la difusió del networking professional i directora de l’empresa ProyectosTic.com. És llicenciada en Ciencies de la Comunicació especialitat Publicitat i RRPP i posteriorment especialitzada en Màrqueting Digital. Amb un programa d’Habilitats Directives per l’escola de negocis ESADE, està directament relacionada amb projectes de networking professional des de 1999.

El networking és una filosofia de vida. Literalment vol dir “treballar en xarxa” i es basa en la construcció i el manteniment de relacions professionals a llarg termini.
Networking no vol dir vendes, pot donar com a conseqüència la venda.
El problema és que tothom hi pensa en el Networking quan ja està a l’atur, i s’ha de potenciar molt abans. Quan neixes ho fas amb dues bosses buides: una és la del capital humà, que es va omplint a mesura que creixem, i l’altra és la del capital social.

Actualment és molt difícil existir professionalment sense networking. El boca a boca sempre ha funcionat. Però està comprovat que el 80% de les ofertes de feina, de les col·laboracions, de l’intercanvi de coneixement, es mouen a través de les xarxes de contactes.

Es pot crear una d’aquestes xarxes tan importants amb quatre fases. La primera és conèixer gent; la segona, classificar els contactes de la manera més útil: feina, amics, coneguts, família, etc.; la tercera, contactar amb professionals del nostre sector de manera estratègica. I la quarta fase que aquesta arriba amb el temps. Es compleix quan la teva xarxa de contactes comença a funcionar sola.

No t’has de registrar a totes les xarxes socials que hi ha a internet. Has de seleccionar l’eina que millor et vagi. Però amb això no n’hi ha prou: has de destacar entre els milions de persones que hi ha. Cal cuidar el perfil amb les teves dades, participar a fòrums, recomanar llocs d’internet professionals, etc. Diuen que cal una mitja hora diària per ser productius. El networking virtual porta temps però és un complement, mai pot ser el substitut de la trobada presencial.

El networking és una metodologia estratègica, és a dir, que no val dedicar-t’hi el primer dia 24 hores i el segon cap. Has de tenir un mètode i un hàbit.

 

Elisabet.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s